Translate

13 Nisan 2013

Ankara'ya gidiyoruz



ANKARA'YA GİDİYORUZ
VEKİLLERLE BİRLİKTE
BEM ÇOCUĞUM'U İZLEMEK İÇİN!

Milletvekilleri, 15 Nisan Pazartesi günü, çocukları LGBT bireyler olan Türkiyeli bir grup anne babanın hikayelerini konu alan Benim Çocuğum'u izlemek için bir araya gelecekler. Filmin gösterimi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Gösterime, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de davetli.


İlk kez Şubat 2013’te !f Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali kapsamında gösterilen ve bugüne kadar 5 bini aşkın kişi tarafından seyredilen 'Benim Çocuğum' belgeseli, çocukları lezbiyen, gey, biseksüel, trans bireyler olan Türkiyeli anne babaların hikayelerini topluma taşımaya devam ediyor.






Çocukları LGBT bireyler olan ailelerin hikayelerini konu alan Benim Çocuğum, 15 Nisan Pazartesi günü vekiller için gösterilecek. Bütün vekiller Meclis yakınında bulunan Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleştirilecek gösterime davetli…


Gösterime çocukları lezbiyen, gey, trans bireyler olan LİSTAG'lı aileler de katılacak.



KAMPANYA BAŞLATTILAR

LGBT Aileleri İstanbul Grubu (LİSTAG), seslerini daha çok vekile ulaştırmak amacıyla change.org'da "Vekillerimizi Benim Çocuğum Gösterimine Bekliyoruz" kampanyası başlattılar. 




 




Ailelerin "Bizler, çocukları eşcinsel ve trans bireyler olan anne babalar olarak cesaretle ve samimiyetle kameranın karşısına geçip neler yaşadığımızı Benim Çocuğum belgeselinde anlattık. Sayın Meclis Başkanı Cemil Çiçek'le yapılan görüşmeye dayanarak vekillerimize ve eşlerine Meclis yakınında bir gösterim düzenledik. Bu özel hikayelerimizi vekillerimizle paylaşmayı gönülden diliyoruz" cümlesine yer verilen kampanyaya dileyen herkes destek verebilecek.





15 Nisan Pazartesi günü, saat 19:00'da başlayacak etkinliğe filmin yönetmeni Can Candan'ın yanı sıra film ekibi ve LİSTAG'lı aileler de katılacak.



 KAMPANYA ADRESİ:



FİLM HAKKINDA
________________________

2013 • 82 dakika  • Renkli •  Türkçe
Yönetmen: Can Candan
Yapım: Surela Film
Yapımcılar: Can Candan, Ayşe Çetinbaş, Gökçe İnce
Ortak Yapımcı: H. Metehan Özkan
Görüntü Yönetmeni: Oğuz Yenen
Ses: Öğünç Hatipoğlu
Kurgu: Gökçe İnce
Yardımcı Yönetmen: Boysan Yakar
Danışmanlar: H. Metehan Özkan, Mehmet Tarhan
Fimdeki Ana Karakterler: (Anne Babalar) Ömer Ceylan, Şule Ceylan, Günseli Dum, Pınar Özer, Sema Yakar, Nilgül Yalçınoğlu, Zeki Yalçınoğlu. (Aktivistler) H. Metehan Özkan, Mehmet Tarhan
Basın Danışmanı: Mehtap Doğan



Hiç yorum yok: