Translate

28 Ekim 2012

SFK Kamp günleri...


 5. FEMİNİST KAMPIN ARDINDAN…


Benim de üyesi olduğum Sosyalist Feminist Kolektif (SFK) tarafından 30 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında Gönen’de gerçekleştirilen “feminist kampa” 85 kadın katıldı. 





SFK’nın kuruluşu 2008 yılının Ağustos ayında gerçekleştirilen ilk kampın ardından kamuoyuna ilan edilmişti. O yıldan bu yana, farklı illerdeki SFK’lı ve SFK dostu  kadınlarla düzenli aralıklarla bir araya geliyoruz.


Bu yıl, bol sivrisinekli Gönen’de organize ettiğimiz 5. SFK Kampı’na İstanbul’dan 44, Ankara’dan 15, Adana’dan 11, Eskişehir’den 4, İzmir’den de 5 kadın katıldı.

  
Çeşitli atölyelerin ve açık alan tartışmalarının yapıldığı kampta aileyi, feminist örgütlenmeyi, kadın emeğini, aşkı, queer teorisini,  lgbt hareketlerle ilişkimizi, AKP’nin kadın politikalarını, kadın cinayetlerini, kürtajı daha nice şeyi konuştuk. 




  



Kampla ilgili ayrıntıları
http://www.sosyalistfeministkolektif.org/feminist-gundem/368-sosyalist-feminist-kolektif-5kampinin-ardindan- linkinden, feminist gündeme ilişkin haberleri ve yazıları da http://www.sosyalistfeministkolektif.org/ adresinden takip edebilirsiniz.




Facebook ve twitter’da da varız:

T: sosyalist feminist @sfkfeminist











Hiç yorum yok: